Pääsiäisvaellus

Pääsiäisvaellus on piispa Jukka Keskitalon rohkaisu- ja rukousmatka kohti pääsiäistä. Piispalla on matkaeväitä jokaiselle päivämatkalle palmusunnuntaista 5.4. aina pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin 19.4. saakka ja jokaisella etapilla on sinulle oma rukous ja rukoukseen johdattava kuva. Suurin osa rukouksista on peräisin kirkkovuosikalenterista, mutta onpa mukana joku virren säekin. Kuvat ilmestyvät tälle sivulle, ja kuvia voi vapaasti jakaa myös eteenpäin.

Kuvat Pixabay ja Unsplash.

Kuvassa lukko ja tekst: Avaa kaikki, mikä meissä on lukossa, jotta voisimme ottaa sinut vastaan.

Palmusunnuntai 5.4. Avaa kaikki, mikä meissä on lukossa, jotta voisimme ottaa sinut vastaan. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 5.4., päivän rukouksesta nro 1)

Kuvassa poika istuu illalla laiturilla katsoen vedelle päin. Kuvan päällä teksti: Jumalani. Sinä tulit pojassasi jakamaan meidän elinehtomme ja elämämme kriisitilanteet.

Hiljaisen viikon maanantai 6.4. Jumalani. Sinä tulit pojassasi jakamaan meidän elinehtomme ja elämämme kriisitilanteet. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 6.4., päivän rukouksesta nro 3).

Kuvassa neljä samanlaista ovea ja teksti: Estä meitä tekemästä vääriä ratkaisuja, jotka johtavat luopumaan sinusta.

Hiljaisen viikon tiistai 7.4. Estä meitä tekemään vääriä ratkaisuja, jotka johtavat luopumaan Sinusta. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 7.4., päivän rukouksesta nro 3.)

Nainen istuu kivellä, kuvan päällä teksti: Anna meille voimaa kantaa oma ristimme ja tunnustaa rohkeasti nimeäsi

Hiljaisen viikon keskiviikko 8.4. Anna meille voimaa kantaa oma ristimme, ja tunnustaa rohkeasti nimeäsi. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 8.4. Päivän rukouksesta nro 1.)

 

Kuvassa ehtoollispikari ja leipä ja teksti: Herra Jeesus, uskon, että olet läsnä sakramentissasi ja tahtoisin ottaa sinut siinä vastaan kuin juhlavieraan. Koska juur nyt en voi, rukoilen sinua: tule silti luokseni Vapahtajana, syntien anteeksiantajana, lohduttajana.Kiirastorstai 9.4. Herra Jeesus, uskon, että olet läsnä sakramentissasi ja tahtoisin ottaa sinut siinä vastaan kuin juhlavieraan. Koska juuri nyt en voi, rukoilen sinua: tule silti luokseni Vapahtajana, syntien anteeksiantajana, lohduttajana.

Kuva rististä tunturin päällä. Teksti kuvassa: Herra, me kiitämme Sinua siitä,, että ristisi on pystytetty keskelle tätä maailmaa.

Pitkäperjantai 10.4. Herra, me kiitämme sinua siitä, että ristisi on pystytetty keskelle tätä maailmaa. (Lähde: Kirkkovuosikalenterim, pitkäperjantain 10.4. päivän rukouksesta nro 3.)

Hiljaisen viikon lauantain kuva, jossa taivasta ja pilvien takaa auringon säteet pilkottavat. Kuvan päällä teksti: Anna meille sellainen mieli, joka Jeesuksella oli. Tätä rukoilemme hänen nimessään.

Hiljaisen viikon lauantai 11.4. Anna meille sellainen mieli, joka Jeesuksella oli. Tätä rukoilemme Hänen nimessään. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 11.4., päivän rukouksesta 2.)

Kuvassa ihmisen kädet, jotka muodostavat sydämen ja sydämen sisältä loistaa auringon valo. Päällä teksti: Täytä meidät ylösnousemuksen ilolla.

Pääsiäispäivä 12.4. Täytä meidät ylösnousemuksesi ilolla!

Kuvassa muuttolintuja ja auringonnousu. Teksti: Vakuuta meille Henkesi kautta, että ylösnoussut Vapahtaja kulkee kenssamme joka päivä, myös murheen ja epäilyn hetkinä.

2. pääsiäispäivä. Vakuuta meille Henkesi kautta, että ylösnoussut Vapahtaja kulkee kanssamme joka päivä, myös murheen ja epäilyn hetkinä. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 13.4., päivän rukouksesta 1)

Kuvassa taivas, taivaalla aurinko ja pilvenhattaroita. Teksti: Herramme Jeesus Kristus. Sinun ylösnousemuksesi ihme on tuonut maailmalle pelastuksen. Pääsiäisen jälkeinen tiistai 14.4. Sinun ylösnousemuksesi ihme on tuonut maailmalle pelastuksen. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 14.4., päivän rukouksesta 1)

Kuvassa tulppaaneja, päällä teksti: Herramme ja Jumalamme, sinun elämää antava voimasi vaikuttaa keskellämme silloinkin, kun emme sitä tunne.

Pääsiäisen jälkeinen keskiviikko. Herramme ja Jumalamme, Sinun elämää antava voimasi vaikuttaa keskellämme silloinkin, kun emme sitä tunne. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 15.4., päivän rukouksesta 1.)

Kuvassa vanha portti, jossa ruostunut lukko. Kuvan teksti: Herra, meidän Jumalamme, Sinä olet Poikasi ylösnousemuksella avannut portin ikuiseen elämään.

Pääsiäisen jälkeinen torstai. Herra, meidän Jumalamme, Sinä olet Poikasi ylösnousemuksella avannut portin ikuiseen elämään. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 16.5., päivän rukouksesta 1)

Henkilö on kiivennyt mäelle ja nostaa kätensä kuin kiittääkseen. Kuvan päällä teksti: Me kiitämme sinua siitä, että kuolema on voitettu.

Pääsiäisen jälkeinen perjantai. Me kiitämme sinua siitä, että kuolema on voitettu. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri 17.4., päivän rukouksesta 1.)

Pieni enkelityttö kantaa lyhtyä. Kuvan päällä teksti Niin kuin taivaallinen enkeli mekin iloitsemme. Saamme rientää kertomaan nyt elää Jeesuksemme.

Pääsiäisen jälkeinen lauantai. Niin kuin taivaan enkeli, mekin iloitsemme. Saamme rientää kertomaan, nyt elää Jeesyksemme. (Lähde: vk 88. 4. säkeistöstä, san. Niilo Rauhala)

Auringonvalo, nainen on levittänyt kätensä, kuin halaisi aurinkoa. Teksti.: Säilytä tämä ilosanoma sydämissämme.

Pääsiäisen jälkeinen sunnuntai 19.4.. Säilytä tämä ilosanoma sydämissämme. (Lähde: Kirkkovuosikalenteri, 19.4. päivän rukouksesta 1.)