Suomen Lähetysseura ja Fida nostavat kehitysyhteistyön myönteiset tulokset esiin uudella Kansalaisjärjestöt, uskonto ja kehitys -kirjallaan. Kirjan julkistustilaisuuden yhteydessä järjestetään aiheen tiimoilta keskustelutilaisuus.

 

 

 

 

 

Kehitysyhteistyö – kirous vai siunaus? Avoin keskusteluilta!

Tervetuloa avoimeen keskusteluiltaan! Tilaisuuden juontaa Laura Siltala (Ilta Lauran kanssa -talk show). Musiikissa Exitistä tuttu Jari Levy.

Keskustelemassa ovat piispa Jukka Keskitalo, Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson, Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola, Jordaniassa Fidan kehitysyhteistyötä tehnyt Katja Köykkä sekä kotimaan työntekijät Pia ja Mikko Pyhtilä Suomen Lähetysseurasta.

Tilaisuus pohjautuu uunituoreeseen kirjaan ”Kansalaisjärjestöt, uskonto ja kestävä kehitys” (Fida International & Suomen Lähetysseura, toim. Päivi Hasu). Teos haluaa nostaa keskusteluun kehitysyhteistyön myönteisiä tuloksia ja onnistumisia. Positiiviset ja paremmasta elämästä kertovat näkökulmat ovat yhä tärkeämpiä yleisen asenneilmapiirin kiristyessä ja kehitysyhteistyön määrärahojen kaventuessa. Kirkkoja ja uskonnollistaustaisia järjestöjä saatetaan joskus pitää kehityksen jarruina. Ne kuitenkin toimivat ruohonjuuritasolla ihmisten arjessa.

YK:n asettama kestävän kehityksen Agenda 2030 sisältää teeman ”Leaving no-one behind -Ketään ei jätetä”. Miten kansalaisjärjestöt Fida ja Lähetysseura ovat toteuttaneet tätä jo vuosia? Miltä tulevaisuus näyttää? Miten suhtautua uhkiin? Entä minkälaisia mahdollisuuksia on näkökentässä? Mitä voi yksi pieni ihminen tehdä?

Tervetuloa mukaan yhteiseen keskustelutilaisuuteen kuuntelemaan ja halutessasi osallistumaan keskusteluun kysymyksin ja kommentein. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa, hyvää musiikkia, rentoa ilmapiiriä sekä mielenkiintoisia näköaloja tämän hetken kehitysyhteistyöhön.

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Fida sekä Lähetysseura ja se on maksuton.

 

Lisätietoa täältä.